Prve recenzije kažu da je iPad genijalan

Prve recenzije iPada su na internetu, i ako sve do jedne nisu prvotravanjska šala, u petak u prodaju kreće izvrstan uređaj s vrlo malo mana. Čini se da će iPad ispuniti većinu očekivanja i ponuditi nešto za svakoga.

Walt Mossberg iz Wall Street Journala zaljubljen je u iPadovo sučelje i dizajn: "iPad je korak naprijed u ostvarenju sofisticiranijeg računarstva koristeći sučelje osjetljivo na dodir na tankom, laganom uređaju. Samo će vrijeme pokazati je li ovaj uređaj ozbiljan izazivač laptopa i netbookova".

Bob LeVitus iz Houston Croniclesa misli da je iPad kategorija uređaja za sebe: "Ispada da iPad nije zamjena za laptop kao što sam mislio (iako ga možete tako koristiti). iPad je posve nova kategorija mobilnih uređaja. Na primjer, kad želim surfati internetom s kuča, odabrat ću iPad. Starbucks? Ista stvar. Razmišljajte o iPadu kao o novoj strijeli u vašem tehnološkom tobolcu, strijeli koja će često biti najbolji alat za neki zadatak."

Omar Wasow iz Roota misli da iPad nudi ponešto za svakog: "Apple je izveo nevjerojatnu točku balansiranja kad je uspio dizajnirati iPad tako da istovremeno privlači početnike i šmokljane. Za korisnike koji žele jednostavno i jeftino računalo, iPad je uređaj bez dodataka koji će ih ometati. Za ljubitelje tehnologije s 500$ viška, iPad je praktičan način za konzumaciju digitalnih medija bez da budu prikovani uz računalo po cijeli dan."

Edward Baig iz USA Today je impresioniran: "Apple je više-manje pogodio s prvim iPadom, iako ima prostora za unaprijeđenje. Gotovo tri godine nakon što je iPhone oduševio, Apple je proizveo još jedan impresivan uređaj koji će ispuniti očekivanja".

PC Mag i Tim Gideon shvaćaju da iPad ima nedostatke, no svejedno ga hvale: "Je li iPad savršen proizvod? Ne, i njegovi propusti dat će anti-Appleovcima puno municije. Zašto trebamo ređaj koji nije moćan kao laptop? Gdje je kamera? Što s Flashom? A multitasking? Ovo su sve legitimne pritužbe, no jednu stvar mogu reći o većini Appleovih proizvoda, pa tako i o iPadu: postoje stvari koje ne radi, no ono što radi, radi iznimno dobro. Osim gore spomenutih stvari, nema puno pritužbi na uređaj, i na veliko moje iznenađenje, na iPadu stvarno možete nešto raditi."

Chicago Sun-Times kaže kako je iPad ispunio očekivanja: "Korištenje iPada je istovremeno elegantno i privlačno. On nije bilo kakvo računalo sa svim funkcijama. Dizajniran je za brzinu i mobilnost, te dodirno iskustvo prije svega."

Izvor: Net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar