LED žarulje

Pojava LED rasvjete značila je velik preokret u rasvjetnoj industriji, u prvom redu kao energetski efikasnija zamjena postojećih rješenja, a zatim donosivši dotada nezamislive mogućnosti novih atraktivnih svjetlosnih efekata.


Philips je vodeći svjetski proizvođač LED svjetiljki i žarulja kao i pionir u korištenju LED tehnologije u proizvodnji kućanskih aparata. Proizvode preko milijardu LED izvora svjetlosti godišnje, te LED izvora svih boja, od plave, crvene, zelene, narančaste do bijele.

Pouzdani bijeli LED izvori svjetlosti s temperaturom boje od 2700 Kelvina (topla bijela boja) do 550 Kelvina (hladna bijela boja) sada su dostupni zahvaljujući jedinstvenom proizvodnom procesu. Bijeli LED se proizvodi nanošenjem sloja fosfora na plavi LED i ovisno o koncentraciji dobivamo različite temperature boje bijelog LEDa.

LED izvori svjetlosti su, mali po veličini, ali visoko efikasni. LED tehnologija omogućila je da iz dosad nezamislivih dimenzija dobivamo vrlo velike količine svjetlosnog toka. To je jedan od glavnih razloga zašto se pridjev efikasnosti uvijek veže uz LED tehnologiju, koja sve više ulazi u opću i dekorativnu rasvjetu.

LED izvor svjetlosti dolaze u nekoliko formi. LED proizvodi mogu zamijeniti tradicionalnu rasvjetnu instalaciju, ali se isto tako mogu koristiti i kao zamjena postojećih neefikasnih izvora svjetlosti.

Dug životni vijek LED izvora totalno minimizira troškove održavanja. Životni vijek od 50000 sati znači da kompletno možete zaboraviti na održavanje sustava sljedećih nekoliko godina.


Kompaktne fluorescentne integrirane žarulje
Kompaktne fluorescentne neintegrirane žarulje
Fluorescentne cijevi
Kompaktne visokotlačne izbojne žarulje
Visokotlačne izbojne žarulje
Halogene žarulje
Žarulje sa žarnom niti
LED žarulje

Nema komentara:

Objavi komentar