Poliranje farova automobila

Nedavno sam imao problem sa farovima na autu koji je puno vožen i u odličnom stanju. Samo zbog zamagljenosti farova nisam prošao tehnički pregled vozila te ga stoga nisam uspijo registrirati. Osim toga ovakvi farovi smanjuju vidljivost noću i narušavaju izgled Vašeg automobila.

Odmah sam se bacio u istraživanje i otkrivo način kako riješiti problem. Pronašao sam pastu za poliranje farova - headlight polish.(cjena cca. 150 kn). Bočicu prije upotrebe treba dobro protresti.

Prije nanošenja i poliranja zaštitite prostor oko fara i sljediti upute:


1.) Nanijeti sredstvo sa čistom i suhom krpom na far. Kružnim pokretima trljajte 5 minuta po faru za uklanjanje zamagljenosti. Nastavite trljanje dok ne dobijete prozirnu površinu. Ponovite postupak za bolje rezultate.

 2.) Za ekstremno žute i zamagljene farove prvo uzmite vodobrusni 1500 papir i kružnim pokretima trljajte 5 minuta po faru. Zatim uzmite vodobrusni 2000 papir i kružnim pokretima trljajte 5 minuta po faru, bez brige da će te ga time oštetiti. Farovi trebaju postati mat bijeli. Operite far vodom i osušite. Zatim učinite postupak kao pod 1).

Učinak paste možete vidjeti na fotografijama dolje:




Bočica je od 50ml što je dovoljno za 3-4 automobila. Proizvod je namjenjen svim vozilima sa plastičnim farovima.

2 komentara:

  1. -Svaka cast,hvala na savetu,to mi je bas bilo potrebno za moj auto !

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je kod nas u Srbiji standard nešto niži nego kod vas u Hrvatskoj, primećujem da ljudi joriste i pastu za zube (Colgate, Signal...) daje takođe dobre rezultate, ne kao originalna ali ne može vam oštetiti far. Narvno kao što je i opisano polirati bez vode, suvom krpom. Hvala

    OdgovoriIzbriši