Klimatski podaci - KI EXPERT 2013

Projekt u odnosu na toplinsku zaštitu i racionalnu uporabu energije se izvodi u odnosu na NAJBLIŽU LOKACIJU (uvjeti Propisa), dok se ENERGETSKI RAZRED zgrade određuje u odnosu na referentne klimatske podatke (granica 2200 stupanj dana).

Na zaslonu je kao početni grad ponuđen Bjelovar (prvi po abecedi). Između gradova koji su navedeni u Propisu (sa svim potrebnim parametrima), korisnik odabire željeni grad direktnim traženjem u padajućem izborniku, ili pomoću „brzog unosa“ upisivanjem početnih slova grada (+ „Enter“).



Duplim klikom na odabrani grad, isti postaje lokacija s o bzirom na koju se vrši daljnji proračun.


Za izradu energetskog certifikata nije potrebno odabirati “Kontinentalnu” ili “Primorsku” Hrvatsku (referentni klimatski podaci). Program prema podacima o stupanj danima grijanja iz baze, automatski izrađuje energetski certifikat u odnosu na referentne klimatske podatke

U pojedinim slučajevima može biti korisna opcija formiranja “Novog grada” – npr. promatranje učinka površinske vlažnosti I unutarnje kondenzacije prilikom ekstremnih temperature, ali i korištenja programa izvan granica RH gdje postoje slični klimatski podaci.

 U tom slučaju, može se “posuditi” neki od gradova iz RH i prilagoditi parametre stvarnim lokacijama. U protivnom treba upisati SVE podatke u tablicama.



Nakon što se odredi postaja iz koje će se koristiti podaci, obavezno pritisnuti gumb „ Popuni prema referentnoj postaji“


"Novi grad“ preuzima sve podatke od odabrane postaje iz RH. U tim, novo formiranim gradovima moguće je vršiti promjene (prilagodbu) vrijednosti podataka.


Nema komentara:

Objavi komentar