Upravljanje projektima (KI EXPERT 2013)

Opcija kreiranja novog projekta nam je dostupna odmah nakon pokretanja aplikacije, pod uvjetom da se ne nalazimo unutar projekta. Ako se nalazimo unutar projekta, potrebno je prvo zatvoriti projekt.

Da bi dodali novi projekt potrebno je kliknuti na gumb
" Novi projekt " (Toplinska zaštita -> Upravljanje projektima  -> Novi projekt


Nakon toga aplikacija kreira i pokreće novokreirani projekt.


Ukoliko smo već kreirali jedan ili više projekata oni će se pojaviti u listi projekata na prozoru " Postojeći projekti ". Klikom na neki od postojećih projekata u panelu za svojstva će se prikazati osnovni podaci o projektu.

Ukoliko želimo otvoriti, obrisati ili izvesti projekt potrebno ga je selektirati klikom na kvadratnu sličicu projekta. Projekt/projekti koji su selektirani imaju kvačicu unutar kvadratića, dok neselektirani nemaju. Ponovnim klikom na kvačicu selektiranog projekta deselektirati ćemo projekt



Postojeće projekte možemo otvoriti na dva načina:

1. Selektiranjem projekta iz liste projekata (kli kom unutar kvadratića), te klikom na gumb "Otvori projekt" u Ribbon alatnoj traci.

2. Dvostrukim klikom na projekt iz liste projekata


Postojeće projekte možemo obrisati na sljedeći način:

1. Selektiramo jedan ili više projekata koje želimo obrisati (klikom unutar kvadratića) iz liste projekata

 2. Kliknemo na gumb "Obriši projekt" u Ribbon alatnoj traci.


3. Program traži potvrdu brisanja projekta/projekata. Ako smo sigurni odaberemo "Da".


4. Program traži potvrdu brisanja sigurnosnih kopija projekta/projekata. Ako želimo obrisati i sigurnosne kopije odaberemo "Da".


Nakon ovoga projekt i njegove sigurnosne kopije su obrisane, te nam projekt više nije vidljiv u listi projekata. Ukoliko smo na pitanje o brisanju sigurnosnih kopija odgovorili sa "Ne", tada je projekt obrisan ali njegove sigurnosne kopije još uvijek postoje, te se projekt može vratiti na neko od prijašnjih stanja.

Nema komentara:

Objavi komentar