Hrvati zaradili milijune na igri za iPhone

Lima Sky, tim koji čine hrvatski programeri Igor i Marko Pušenjak, autori su megapopularne igre Doodle Jump koja je do sada prodana u tri i pol milijuna primjeraka i svojim je autorima donijela oko 2,5 milijuna dolara.
Apple svojim autorima isplaćuje sedamdeset posto ukupne zarade, pa su tako braća Igor i Marko Pušenjak na Doodle Jumpu zaradila oko trinaest milijuna kuna.

Lima Sky je najavio izlazak Doodle Jumpa za iPad. S obzirom na popularnost igre na iPhoneu, svi smo se začudili kad se ona nije našla među ranim aplikacijama za iPad. Igor Pušenjak objasnio je razloge za New York Times: "Htjeli smo pričekati da primimo iPad u ruke i uvjerimo se kako mehanika igre izgleda na njemu, te da sve radi savršeno."

Autori igre bili su u pravu. BubbleWrap, njihov drugi naslov, odmah je portan za iPad i imao je mnogo problema s grafikom pri testiranju na iPad simulatoru.

"Ako ništa", kažu braća, "ovi problemi su nam pokazali da smo donijeli ispravnu odluku s Doodle Jumpom". Popravljena verzija BubbleWrapa dostupna je za iPad po istoj cijeni od 99 centi.

Datum izlaska Doodle Jumpa za iPad nije poznat, no Lima Sky trenutno radi na njemu. Igrica će sigurno postati još veći hit na iPadu zbog većeg ekrana i bolje interakcije s elementima igre.

Cilj igre je što uspješnije voditi stvorenje s četiri noge preko niza platformi bez da padnete s njih. Lika se kontrolira naginjući telefon u željenom smjeru. Igrači dobivaju bonuse u obliku propelera, raketa, opruga i trampolina, a potrebno je upucati čudovišta klikom na ekran.

Nema komentara:

Objavi komentar