Smart na električni pogon

Željeli ste biti prvi koji će u 2011 imati Smart na električni pogon? Vjerojatno ste već zakasnili, planirano je samo 1 500 primjeraka da će biti globalno dostupno. Kako je na početku planirano proizvodnja počinje u listopadu od čega će za američko tržište biti proizvedeno 250 primjeraka.

Ponuda će biti dostupna samo u pojedinim regijama kako bi se automobili mogli pratiti i testirati. Podaci samog razvoja biti će na U.S tržištu dostupni i Daimler korporaciji.



U Americi će se ovaj automobil koristiti u pilot projektima, na fakultetima u industriji i na različitim institutima. Stoga će većina amerikanaca imati jako malo prilike viđati ovaj automobil, jednako kao što može vidjeti super ekskluzivne automobile kao npr. Maybach.

Predviđa se cijena na U.S tržištu od 40 000 $, što će još zasigurno biti promijenjeno ovisno o razvoju pojedinih komponenata. Cijena će biti puno manja kada krene masovna proizvodnja koja se predviđa u 2012. Na početku dobavljač baterija je kompanija Tesla, a kod masovne proizvodnje će dobavljač biti Daimpler i o tom segmentu će dobrim dijelom ovisiti i cijeni u masovnoj proizvodnji.

Najoptimističnija predviđanja su da će kod masovne proizvodnje cijena ovog malog ljepotana biti čak oko 10 000 dolara. Ovo će sve još ovisiti i tehnologiji i usavršavanju pojedinih komponenata.


Izvor: www.greencarreports.com

Nema komentara:

Objavi komentar