Centrala za dojavu požara Syncro


Vatrodojavni sustav je digitalno analogno-adresabilni s mikroprocesorski upravljanom centralom, tipa SYNCRO, proizvođača "KENTEC". Unutar mreže centrala moguće je potpuno fleksibilno i selektivno odrediti protok informacija o svim događajima unutar sustava za dojavu požara. Do 64 centrale sa 2 ili 4 petlje , mogu biti međusobno povezane tako da neka ili sve centrale budu master ili slave.
Cjelokupna mreža se može nadzirati i kontrolirati sa centralnog PC-a ili se može pristupiti pomoću telefonske linije od bilo kuda na svijetu. Centrala dojave požara može pokrivati max. 96 zona (500 softverskih zona) sa 2 ili 4 vatrodojavnih petlji i to svaka petlja s do 127 elemenata (automatskih javljača, ručnih javljača i modula) za Hochiki protokol i 126 elemenata za Apollo protokol.
Svaki broj elementa može biti dodijeljen bilo kojoj zoni osiguravajući tako laku prilagodbu bilo koje konfiguracije sistema.

Svi elementi koji se povezuju na vatrodojavne petlje ili u linije alarmnih sirena su povezani s centralom dojave požara glavnim vodovima (nadziranim prijenosnim putevima). Svi glavni vodovi su nadzirani od strane centrale na prekid i kratki spoj.

Centrala dojave požara omogućava pohranjivanje informacija o posljednjih 500 događaja u sustavu dojave požara koje je moguće prikazati na LCD-u prikazivaču ili ispisati na pisaču priključenom na centralu.

Centrala dojave požara sadržava operatersko sučelje s upravljačkom tipkovnicom i LCD ekranom (240 x 64 piksela) koji omogućava prioritetni prikaz događaja u sustavu (događaj s najvećim prioritetom je uvijek prikazan), kao i prikazivanje pogonskih stanja sustava.

Sama centrala dojave požara osigurava potrebnu energiju za napajanje svih spojenih elemenata. Elektronika centrale je smještena u metalnom kućištu i neovlašten ulaz je osiguran bravicom s ključem na vratima centrale. Centrala dojave požara ima automatski samonadzor svih bitnih sastavnih dijelova, tako da su svi dijelovi bitni za funkciju centrale potpuno i stalno nadzirani.

Programiranje centrale za dojavu požara se vrši pomoću PC-a, a svi podaci su pohranjeni u neizbrisivoj memoriji, tako da i u slučaju nestanka napajanja centrala zadržava sve pohranjene podatke. Centrala dojave požara posjeduje rezervno napajanje koje, u slučaju nestanka mrežnog napajanja, omogućava normalan rad sustava za dojavu požara.

Rezervno napajanje je akumulatorska baterija s mogućnošću punjenja, koja je potpuno nadzirana i redovito provjeravana od centrale, tako što se baterija automatski odspaja i testira simuliranim teretom, a svaka neispravnost se signalizira na samoj centrali. Prijelaz napajanja s jednog energetskog izvora na drugi obavlja se trenutno i automatski

Tehnički podaci:
Petlje - verzija sa 2 ili 4 petlje (400mA svaka)
Broj zona - 0,16,48 ili 98 sa LED indikatorima (do 500 softverskih zona)
Podržani protokol - Apollo, Hochiki , Argus Vega
Broj elemenata u petlji - 127 (Hochiki), 126 (Apollo ), 240 (Argus Vega)
Ekran - Veliki LCD display za prikaz svih dogañaja 240 x 64
Vanjski izlazi za sirene - 4 standardna programska izlaza za sirene
Relejni izlazi - Alarm, Požar, Greška, 2 programirajuća releja svi beznaponski 1 Amp 30V DC i pomoćni 24V DC izlaz
Glavni osigurač - 20mm 3 A
Radna temperatura : -5°C do +50°C
Vlažnost - 0-95%
Glavno napajanje - 230V AC 50 Hz
Napajanje uređaja - Preko transformatora 24V DC ,3A
Baterije(24h u mirovanju) - 12Ah 12V (2 po centrali)
Mreža (opcija) - Do 64 centrale (potrebna mrežna kartica S555)
Printer – verzija sa i bez printera

.:. Centrala za dojavu požara Syncro
.:. Centrala za dojavu požara Syncro As
.:. Upravljačka ploča centrale Syncro View
.:. Analogno adresabilni optički detektor dima ALG-E
.:. Analogno adresabilni termički detektor ATG-E
.:. Analogno adresabilni ručni javljač požara MCP-E
.:. Ulazno/Izlazni modul CHQ-SIO
.:. Ulazno/Izlazni modul CHQ-MZ
.:. Podnožje senzora YBN-R/3
.:. Analogno adresabilna sirena YBO-BS

Izvor: Produktronika d.o.o.

Nema komentara:

Objavi komentar