Uputstva za rukovanje termostatom RTC70

Postavljanje temperature
Ovaj termostat ima skalu regulacije temperature od +5°C do +40°C. Prilikom podešavanja temperature pomoći će nam indikacija koja svijetli crveno kada je uključeno grijanje. Termostat se najčešće postavlja na maksimalnu vrijednost dok se ne postigne željena temperatura prostora. Nakon toga se upravljački mehanizam (dugme) vraća nazad dok se ne ugasi crvena indikacija. Proces se ponavlja nekoliko puta dok se ne postigne željena temperatura grijanja. Ovo postavljanje ovisi individualno od osobe do osobe.

Kalibracija termostata
Kada se temperatura prostora stabilizira, podešena temperatura na termostatu može se kalibrirati sa stvarnom temperaturom prostora. Skinite oprezno upravljački mehanizam (dugme) i okrečite mehanizam D sa slike 2 dok upravljačko mehanizam ne pokaže pravu temperaturu prostora.

Postavljanje Max./Min. temperature
Iza upravljačkog mehanizma (dugmeta) nalazi se mehanizam za zaključavanje max. i min. temperature (vijak C na slici 2) na vrijednosti između 20°C i 25°C. Crvena indikacija pokazuje maksimalnu temperaturu, a zelena minimalnu.







.:. RTC70 elektronički termostat
.:. Uputstva za rukovanje termostatom RTC70

Nema komentara:

Objavi komentar