Prvi hr-elektroauto sisački je dizajn

Mali je i vrlo simpatičan, teži 600 kilograma, a postizao bi brzinu do 100 kilometara na sat - to je prvi hrvatski automobil na električni pogon koji tvrtka DOK-ING, znana po svojim protuminskim strojevima, razvija u svojim zagrebačkim halama.


Posebnu ulogu u prepoznatljivosti automobila imat će dizajn, za što su zaslužni 40-godišnji dizajner iz Siska Igor Jurić i njegova tvrtka Mea Kupa.
Taj sisački kreativac sudjelovao je u dizajnerskom radu na nizu automobilskih modela, poput "porschea cayenea", "opela zafire", "opela astre" i "corse" te "mercedesa" ML klase. Prije pet godina vratio se iz Njemačke u rodni grad i otvorio tvrtku.



Prepoznatljiv svuda
– S oduševljenjem sam prihvatio Slavkovu ponudu za dizajn vozila te sam napravio prepoznatljivo i inovativno vozilo koje može biti hrvatski brend i hrvatski izvozni proizvod. Inovacija je i križno zadnje svjetlo, čime će vozilo na cesti odmah biti prepoznato kao DOKING automobil – govori Igor Jurić. I Jurić i Majetić očekuju potporu države, jer je riječ o proizvodu isključivo hrvatske pameti i tehnike, te neupitnog ekološkog učinka.

Hrvatski električni automobil
.:. Banke odbile kreditirati hrvatski električni auto, 4. ožujka 2010.
.:. Prvi hrvatski električni automobil – Dok-ing XD, 15. veljače 2010.
.:. Prvi hr-elektroauto sisački je dizajn, 15. veljače 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar